Biobanka za čuvanje matičnih ćelija otvorila predstavništvo u Srbiji

Bez autora
Feb 23 2012

Biobanka za čuvanje matičnih ćelija iz San Marina, otvorila je vrata svog predstavništva u Srbiji za buduće klijente, na adresi Uzun Mirkova br. 3a u Beogradu. Otvaranje predstavništva ISF Sirmia, biobanka InScientiaFides je omogućila budućim roditeljima iz Srbije da ostvare jedinstvenu mogućnost čuvanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika svoje bebe u periodu na 30. godina. InScientiaFides je privatna biobanka, koja posluje u skladu sa EU smernicama i standardima kvaliteta ISO, GMP i FACT (Fondacije za akreditaciju celularne terapije) i koja nudi usluge najvišeg kvaliteta u tretiranja matičnih ćelija a koje se odnose na transport, preradu i krioprezervaciju odraslih/zrelih matičnih ćelija sa posebnim osvrtom na one sadržane u krvi pupčanika. InScientiaFides je uključena u naučna istrazivanja kroz analizu i proučavanje odraslih matičnih ćelija u saradnji sa Bankom tkiva Bolnice San Camillo Forlanini u Rimu.

Biobanka za čuvanje matičnih ćelija otvorila predstavništvo u SrbijiBiobanka za čuvanje matičnih ćelija iz San Marina, otvorila je vrata svog predstavništva u Srbiji za buduće klijente, na adresi Uzun Mirkova br. 3a u Beogradu.

Otvaranje predstavništva ISF Sirmia, biobanka InScientiaFides je omogućila budućim roditeljima iz Srbije da ostvare jedinstvenu mogućnost čuvanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika svoje bebe u periodu na 30. godina.

InScientiaFides je privatna biobanka, koja posluje u skladu sa EU smernicama i standardima kvaliteta ISO, GMP i FACT (Fondacije za akreditaciju celularne terapije) i koja nudi usluge najvišeg kvaliteta u tretiranja matičnih ćelija a koje se odnose na transport, preradu i krioprezervaciju odraslih/zrelih matičnih ćelija sa posebnim osvrtom na one sadržane u krvi pupčanika.

InScientiaFides je uključena u naučna istrazivanja kroz analizu i proučavanje odraslih matičnih ćelija u saradnji sa Bankom tkiva Bolnice San Camillo Forlanini u Rimu.

Proces prikupljanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika obavlja se neposredno nakon porođaja, traje par minuta i bezbolan je za majku i bebu, nakon čega se krv šalje u laboratoriju na obradu i krioprezervaciju (zamrzavanje) na temperaturi -170/-180 stepeni Celzijusovih. InScientiaFides je zahvaljujući svom visoko kvalifikovanom timu i savremenoj tehnologiji u stanju da pomogne roditeljima pri svakom koraku procedure, od trenutka uzimanja uzorka, kao i tokom narednih 30 godina čuvanja uzorka vašeg deteta.

Matične ćelije su nespecijalizovane ćelije našeg tela koje imaju sposobnost stvaranja različitih vrsta tkiva tokom svog razvoja kao sto su ćelije krvi, srca, nervnih ćelija, bubrega, mrežnjače i td. Druga ključna funkcija matičnih ćelija je njihova prilagodljivost, koja omogućava da matične ćelije dobijene iz krvi pupčanika mogu da regenerišu krv ali i tkiva (epitelna, endotela, neurone i dr.) uključujući i tela. Njihova regerativna sposobnost čini ih podobnim za potpuno izlečenje ili pomoć pri lečenju različitih vrsta leukemije, metaboličkih bolesti i bolesti anemija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik